"Az első nyelv amit beszélünk: az érintés." Stephen Gaskin

Vízirelaxáció


STRESSZOLDÁS vízen lebegve


Szeretnél a mindennapi hajtásból kilépni, kellemes meleg vízben egy órát lebegni, ahol a stressztől elgémberedett testrészben elillan a fájdalom?

Felfedezted már, hogy a víz felszínén történő lebegés, hogyan simítja ki benned a feszültségeket? 

Állandósult álmatlanságban szenvedsz?

 vízirelaxáció2_630x420.jpg

 


Mi történik a vízirelaxáció során?

 

A kezelés kezdetén egy rövid beszélgetéssel kiderül miért is érkeztél hozzám és milyen problémát szeretnél oldani, de ez nem kötelező ha nem szeretnéd az elején megosztani, lehetőség van erre az egy óra végén is. A lábadra a biztonságérzetet növelő lebegtető szivacsot helyezünk, és a kezelés alatt mindvégig csukott szemmel élvezheted a simogató meleg víz jótékony hatását mind fizikai mind lelki szinten. 

A kezelés melegvízű medencében (32-34 C), fürdőruhában történik. Kb 60 perc.

A kezelés Budapest valamelyik gyógyvízes medencéjében történik.

 

A kezelést végző személy és a kliens között mély bizalom alakul ki.

A meleg vízben, légzéseink összehangolásával, mély, szeretetteljes figyelemmel olyan közeg teremtődik, amely akár az anyaméhben megélt biztonságot idézi meg bennünk.

 

A kezelés során használt módszer kifejlesztője Harold Dull, aki Watsu (Water Shiatsu) névvel illette a vízben történő speciális, összhangteremtő masszázs terápiát, melyet a 80-as években fejlesztett ki az USA-ban. A  WABA (Worldwide Aquatic Bodywork Association, mely a vízi érintéses terápiák világszervezete –által végzett terepeutáknál, oktatóknál lehet megtanulni e módszert (Magyarországon a WATSU Magyarország Egyesületnél). 

 

A vízi terápia egy csodálatos utazás, mert nem csak testi panaszaidon segít, hanem lelki szinten is megoldást nyújt Neked.

 

Vízirelaxáció közvetlen hatásai

 

A terápia kisimítja a felhalmozódott stressz okozta nehézségeket - akár tudatalatti szorongásokat A vízben történő mozgatás hatására az izomzat rugalmassága javul, a testi fájdalmak csökkenhetnek. Hosszabb terápiás kezelés hatására, vagy teljes bizalmi állapot fennállása esetén régmúlt, tudatos vagy tudatalatti blokkok oldása, az anyaméhben történt traumatikus élmények feldolgozása történhet meg, vagy leküzdhető a víziszony.


Fizikai hatásai:
lazít, felfrissít, feltölt,fájdalmat csillapít, nagyobb rugalmasságot okoz, felkészít a szülésre


Érzelmi hatásai:
jótékony hatású a hiperaktív gyerekekre, felnőttekre
feszültség levezető (érzelmi, fizikai, pszichikai szinten is)
elősegíti a szeretet szavak nélküli kifejezését

 

Problémák melyekre gyógyítólag hat:


  • Állandósult álmatlanság a felhalmozódott stressz miatt
  • Nők akik a saját nőiségével, testével kapcsolatos problémái vannak, ezáltal párkapcsolati és szexuális problémák
  • Bántalmazott nők-akik még a bántalmazott kapcsolatban élnek (akik egyrészt úgy érezték ők nem szerethetőek és védtelenek
  • Kismamák, akika várandós állapotból eredő mozgásszervi terhelés alól szeretnének egy időre kiszakadni, illetve a szülésre szeretnének lelkileg felkészülni
  • Nők és férfiak akik úgy érzik, nem képesek szeretet adni és kapni.

 

 Konkrét hatásai:

 

  • Nők újra szerethetőnek, értékesnek érzik magukat.
  • Álmatlanságban szenvedők esetében-arról számoltak be, már rég nem pihentek ilyen mélyet, és a kezelés után mélyebbé és hosszabbá vált alvásuk.

 

"Sok mindenre rámutatott a saját működésemmel kapcsolatban - mennyire nem tudom magam elengedni, ha akarom sem reagál a testem úgy, ahogy szeretném- már az is megfordult a fejemben hogy velem ez nem működik. Aztán amikor ezeket azönfrusztráló gondolatokat elengedtem, akkor sikerült ellazulni. Sajnos az életemben nem jutok el ideáig az elengedésig szinte soha, ezért nagyon jó volt megtapasztalni, azóta többször visszanyúltam ehhez az élményhez. A másik amit megtapasztaltam, hogy valóban lehet engem szeretni, és soha nem feltételezem másokról, hogy szeretnek, pedig így van."

 

Az egy órás kezelés ára: 9.000Ft

ÉRDEKEL!