"Terhesnek lenni és szülni olyan, mint egy kanyargós hídon átkelni. Az úton lehetnek segítőid, de Neked kell áthaladni rajta."

Várandósság

várandós Anya.jpgSok szeretettel gratulálok várandósságodhoz! Elérkeztél életed egy nagyon fontos állomásához,(nőből Anyává válsz) -fantasztikus utazást, örömöt, változást kívánok és, hogy a felkészülésed és szülésed is legyen olyan ahogyan szeretnéd, és ami Nektek a legjobb!


 

Engedd meg, hogy a felkészülésedhez gondolatébresztő tippeket adjak Neked: • Legyél egészséges kismama! Keress magadnak megfelelő mozgásformát, ha pörgősebb vagy folytasd nyugodtan edzéseidet, de Te is figyelj a medencefenék-izmaid erősítésére, mert ahogy növekszik méhed súlya úgy nehezedik rá egyre nagyobb terhelés. Ha eddig nem sportoltál ajánlom válaszd a kismama jógát a felkészüléshez. Táncolj, sétálj érezd jól magad a bőrödben.
   

 • Fontos, hogy felkészülj mind testileg, lelkileg szülésedhez. Ayurvédikus babamasszázs oktatóként látom mennyire fontos a baba-mama összehangolódás már a korai szakaszban, és ha kibújik a baba a tápláló olajokkal csodásan elősegíthető ez a folyamat. 
   
 • Keress egy segítő személyt akiben megbízol és aki járatos a szülés, gyermekágy területén-aki választ ad a kérdéseidre, félelmeidet eloszlatja, akiben megbízol. A dúla (doula-görög szó, asszonytársi segítő) saját szülés élménnyel rendelkezik és ehhez a tanult ismereteit teszi hozzá.
   
 • Tápláld a babádat és magadat hangokon keresztül! A hangok éppoly fontosak egészséged szempontjából, mint a tápláló étel.
   
 • Alkoss magadnak zenei gyűjteményt, melyet szülésed előtt és után is hallgathatsz. Érezheted magad túlfűtöttnek: ingerültnek kezdetben-ez a pitta(ayurvéda), vagy tűz egyensúlyhiánya. Lehet elmédben túlzott zűrzavar, szorongás, ez a szél-vata egyensúlyhiányára utal, vagy érezheted magad a várandósság előrehaladtakor: tompultságot, kimerültséget-ez a kapha egyensúlyhiányára utal. A zenét ezen állapotok/érzések kiegyensúlyozására alkalmazd.

 

Ajánlott zenék ellazításra: 

 

Angel Love-Aeoliah

Om Mani Padme Hum /Master Charles

Magic of Healing-Bruce&Brian Becvar

Palya Bea: Altatódal Liliannak