"Terhesnek lenni és szülni olyan, mint egy kanyargós hídon átkelni. Az úton lehetnek segítőid, de Neked kell áthaladni rajta."

Rólam írtátok

„A lábaimtól a fejem búbjáig megáldotta a testem részeit én csak feküdtem csukott szemmel, hallgattam szavait és folytak a könnyeim. Az örömtől, a meghatottságtól, a megkönnyebbüléstől, a hálától... egy korszak lezárásban segített. Közel 3 hete szültem, és „elengedtem a várandósságot”. Elengedtem, hogy többször a szülést, ezt a fájdalmas csodát nem élem meg, és üdvözöltem az „új” életem, ahol „csak” anya, feleség és nő vagyok. A lelki mellett természetesen a testi összezáródást is megtapasztaltam. A gyermekágyas tünetek finomodtak, a testem is búcsúzik a várandósság élményétől." Kriszta többgyermekes Anya-gyermekágyas bezáró rituálé- 2014. július

 

 

 

"Amikor az ember igazán nagy kríziseket él meg, sokszor azt gondolja, hogy majd a "gyógyulás" is hasonlóképpen látványos lesz. Pedig van úgy, hogy a változás egyáltalán nem nagy, nem látványos, nem történik katarzis, nincs megvilágosodásszerű aha-élmény és nem lesz hirtelen színesebb a világ. A watsu óta figyeltem, sőt vártam, hogy mi történik majd. Kicsit értetlenül, néha türelmetlenül, de csak nem vettem észre semmi nagy csodát.

 

De végre megértettem, mi történt. 

 

Egy olyan életszakaszban kerestelek fel, amikor az éltem/élem meg, hogy súlyos krízisek után éppen születőben vagyok, éppen csak világrajöttem, kicsi vagyok, védtelen, gyenge, és szerető, ölelő tartásra van szükségem, bizalomra, hogy megtartanak, hogy elfogadnak, szeretetre, ahonnan el tudok indulni, bele a világba. És ha ez nincs meg, nem tudom megélni, akkor el sem tudok indulni, neki sem tudok kezdeni a céljaim elérésének.

Ehhez a Te tudásod dúlaként és vízirelaxációs terapeutaként a legjobb ötletnek tűnt. Számomra olyan egyértelmű volt, hogy felkeresselek és kipróbáljam ezt a módszert. És mindenképp veled, mert már az első talákozásunkkor is éreztem valami mély nyugalmat a társaságodban, amikor még nem is tudtam, mivel foglalkozol.

 

A vízben folyton ugyanazzal az alapproblémával küszködtem magamban, mármint a bizalommal, de próbáltam minél jobban átadni magam az élménynek és elhinni, hogy bízhatok abban, hogy bármi történjen is, Te megtartasz (és nem fulladok bele a méteres vízbe – a víz nem az én elemem, sőt, normálisan át nem adnám az irányítást vízben senkinek, ja, és az hogy beleteszem a fejem a vízbe, sőt más kezeibe, haha, na azt aztán soha :) Márcsak emiatt is, jelentősen meg kellett ugranom a határaimat. Ironikus módon azt gondoltam, hogy a változás itt, ezen a területen fog történni az életemben, biztos azért, mert ez volt akkor a legnyilvánvalóbb, mivel mindig meg-megjelent a tudatomban.

És ezáltal elterelte a figyelmem. 

 

De nem, a változás egyáltalán nem itt következett be, hanem az alapproblémánál, ami miatt eredetileg is felkerestelek. Egy olyan hiány volt az életemben érzelmi szinten, ami miatt sokszor nekiindulni is nehéz volt a következő nap feladatainak. Nemhogy nagyobb dolgokban gondolkozni. Fájdalmas volt az az élmény, hogy nincs meg az életemben az elfogadás, szeretet, érzelmi támasz – leginkább fizikai, de lelki vagy akár intellektuális szinten is. Úgy éreztem, e nélkül egyszerűen nincs is elég erőm – még egyetlen lépéshez sem. Mennék én, hajjaj,de még hogy! csak éppen nem tudok…

 

Most már legalább egy hónap telt el, mióta Nálad voltam. És csak tegnap esett le a tantusz. Rájöttem, mit nem vettem észre. Nem vettem észre, hogy nem fáj a hiánya valaminek. Nem érzem azt, hogy fájna az, ami nincs meg az életemben. Sőt, még azt sem tudom mondani, hogy nincs meg, mert nem érzek hiányt… Tehát nem csak a fájdalom szűnt meg, hanem a hiány is…  

Még mindig meg vagyok döbbenve! Begyógyult  valami, és még csak észre sem vettem… Történt egy valóban nagy, igazán érdemi változás, egészen alapvető, és még csak fel sem tűnt… 

 

Ez egy olyan pillanat, amikor az ember leteszi a dolgokat a kezéből, és csak néz ki az ablakon percekig. Aztán pohár bor tölt és megemeli a égiek felé. Ma már nincs túl sok teendőm…

Köszönöm!

 

Melinda 2014. február

 

 

 

"Ahogy felfektetett a vízfelszínre, becsuktam a szemem és azonnal maximális bizalmat tudtam neki adni. Teljes bizalom nélkül a terápia nem is kivitelezhető, mert vízben vagyunk, én csukott szemmel és olyan mértékű az intimitás, mintha Anya ölelné magához gyermekét és ringatná egy órán át.

 

A fülem végig a víz alatt volt, csupán az arcomat suhintotta a levegő, így csak a víz lágy morajlását hallottam, ettől pedig annyira relaxált állapotba kerültem, szinte átlényegültem.


De ugyanezt éreztem Zsuzsin is, hogy a terápia kezdetén ő is egy másállapotba került, amivel emelte a fényét. Teljes mértékig el tudtam magam engedni az első perctől kezdve és csak befelé figyelni, ami hihetetlenül jól esett.


Csak lebegtem a vízfelszínen és bár természetesen érzékeltem, hogy Zsuzsi mozgat, "lassan pörget" a vízen, néha hajtogat, kinyújt, de annyira fantasztikus és kellemes volt. Elengedtem a testemet-lelkemet, kinyitottam az elmémet. A gondolataim csak úgy áradtak, tudatosság nélkül beengedtem mindent, igyekeztem befogadni az élményt, az inspirációt, amit kaptam közben.


Néha eszembe jutott, hogy vajon mennyi ideig tudnám élvezni a vízi "masszázst" és reméltem, hogy még nem lesz vége...de persze egyszer erre is sor került.

 

Éreztem, hogy még nem akarok visszacsöppenni a valóságba, annyira jó volt messze lenni, megfeledkezni a néha stresszes hétköznapokról, belefeledkezni a gondolataimba, az érzésbe, amit a víz hangjától és rezgésétől kaptam Zsuzsin keresztül. Hihetetlenül sok energiával töltődtem fel a vízi terápia alatt. Egészen biztos, hogy hamarosan újra ott találom magam. Köszönöm Neked!"

 

Fanni - 2013 december

 

 

 ...."Sok mindenre rámutatott a saját működésemmel kapcsolatban - mennyire nem tudom magam elengedni, ha akarom sem reagál a testem úgy, ahogy szeretném- már az is megfordult a fejemben hogy velem ez nem működik. Aztán amikor ezeket az önfrusztráló gondolatokat elengedtem, akkor sikerült ellazulni. Sajnos az életemben nem jutok el ideáig az elengedésig szinte soha, ezért nagyon jó volt megtapasztalni, azóta többször visszanyúltam ehhez az élményhez.

 

A másik amit megtapasztaltam, hogy valóban lehet engem szeretni, és soha nem feltételezem másokról, hogy szeretnek, pedig így van. Ez nagyon megdöbbentő volt. Most is szokom. Biztos hogy előhoz magzati élményeket és Anyához való viszonyt is megmutat, mert ez nekem nagyon megdöbbentő volt. Szerintem nálam itt van valami elakadás, ami sejthető is mert az anyai elfogadás számomra nem létező tapasztalat, és ez nagyon kijött egy ponton.


Nagyon jó volt ez az irányított lebegés és az az érzés hogy biztonságban vagyok. Szerintem Neked tényleg ezt kell csinálnod:-)
Nagyon köszönöm, ölellek."

 

Kinga

 

 

"Az ayurvédikus babamasszázson nemcsak egy remekül otthon is használható masszázs módszert kaptam Zsuzsitól,de nagyon sok az Anyasággal kapcsolatos problémámra is választ kaptam. Szuper csapat gyűlt össze, és azóta ahogy mindennap alkalmazom a masszázst nem hasfájós Andris. Teljesen lenyűgözött az ayurvéda világa is. Mindenkinek ajánlom ezt a masszázst és Zsuzsi szerető, elfogadó világát is.

 

Angéla