"Terhesnek lenni és szülni olyan, mint egy kanyargós hídon átkelni. Az úton lehetnek segítőid, de Neked kell áthaladni rajta."

Gyermekágy

Szülés után


Már a kezedben tartod csodálatos, várva várt babádat, és mostanra felfedezted mennyire más lett a világ körülötted. Eddig magadnak Te voltál a legfontosabb, és hirtelen mindenki az újszülőtted felé fordul, mintha Te már nem is lennél annyira fontos. Ha úgy érzed kételyeid vannak ezzel az időszakkal kapcsolatban örömmel várom kérdéseidet.

 

szopizó baba.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A dúla az otthonában felkeresi a családot. “Mikor a dúla a szülés után meglátogatja a családot, megkérdezi, hogy mire emlékeznek a szüléssel kapcsolatban, és hogy vannak-e kérdéseik, aggodalmaik. Megvitatja velük a szülés élményét, és lehetővé teszi azt, hogy a szülők kifejezzék pozitív vagy negatív érzéseiket. A szülési folyamat újra elmesélése segít megérteni azt, hogy mi is történt a vajúdás és a szülés során. Lehetőség arra, hogy növekedjen az anya önbecsülése, mivel rámutat arra az erőre, mellyel rendelkezik, és arra, hogy hogyan követte teste az ősrégi biológiai törvényeket. A szülésélmény átbeszélése nagyon fontos, mind az anya, mind az apa szempontjából." részlet Marshall H. Klaus, John H. Kennell, Phyllis H. Klaus: The Doula Book, Dúlakönyv-magyarul Szénási Dóra fordításában

 

Ezután következhetnek azok a kérdések, amelyek a kisbaba szoptatásával, altatásával, ellátásával vagy az édesanya állapotával, egészségével illetve a családdá és szülővé válással kapcsolatban időközben felmerültek – a dúla képzettségének megfelelően ezekben is segítséget nyújt, illetve bonyolultabb kérdésekben megfelelő szakembereket (szoptatási tanácsadót, pszichológust stb.) tud ajánlani a családnak.

 

Ebben az időszakban nagyon sok támogatást, empátiát igényel az Anya, hisz a felelősség érzetének kialakulása, a szoptatás, a baba ellátása, az új szerep alsajátítása mind nagyon kimerítő lehet.

Ha Te is úgy érzed, hogy szívesen igénybe vennéd támogatásomat, mert rengeteg kérdésed lenne, vagy csak szeretnéd értő meghallgatásomat kérni, olvasd el a gyermekágyas segítő részt is, és szeretettel és tisztelettel várom megkeresésed!

 

Ajánlom a következő blogcikket olvasásra: gyermekágyas happiness

 

 

 

 

 

 

 

 

ÉRDEKEL!