"Az első nyelv amit beszélünk: az érintés." Stephen Gaskin

Ayurvédikus babamasszázs

babamasszázs.jpgSzeretnéd ha babád nem lenne hasfájós, szeretnél harmónikus baba-mama kapcsolatot, szívesen elsajátítanál egy esti elalvás előtti rítust, szeretnéd, hogy boldog legyen a babád? Szeretnéd jobban megismerni őt?

 

Ayurvéda világa

 

Az ayurvédikus babamasszázs kiemelkedik valamennyi babamasszázs fajta közül,a babák testi-lelki adottságainak figyelembe vételével, a baba testtípusának megfelelő olaj használatával kiegyensúlyozza őt.

A kiscsoportos találkozások alkalmával bepilllantást nyerhetsz az ayurvéda csodálatos ősi világába.
A babamasszázs során a mama ölében végzett érintések segítik a köztük lévő bizalom kialakítását, mely az egyik legfontosabb a kezdeti jó baba-mama kapcsolatban.  


Miért az ájurvédikus babamasszázst?

 

• Az édesanya segítségével pár kérdés és megfigyelés (teszt kitöltése) alapján meg lehet állapítani a baba és persze a mama személyiségtípusát, ami a masszázs és a megfelelő olajválasztás kiindulópontja.

 

• A személyiségtípus meghatározásával segítséget kap az anyuka a baba neveléséhez, a konfliktusok kezeléséhez megismeri jobban a babát.

 

• Az ayurvédikus babamasszázs nemcsak a fizikai jólétre helyezi a hangsúlyt, hanem a baba-mama közötti lelki összhangra is!

 

• A masszázst az édesanya végzi az ölében, folyamatos szemkontaktusban tart babájával ezzel is mélyítve a baba-mama kapcsolatot.

 

• A meleg olajjal végzett masszázs kifejezetten jól hat az idegrendszerre, nyugodt alvást biztosít és megnyugtatja a babát, és a napi rutinba pld elalvás előtt is könnyen beilleszthető

 

• A baba bőrének jót tesz, hiszen a 100%-os tisztaságú hidegen sajtolt olaj adalékanyagot vagy tartósítószert nem tartalmaz.

 

• Az ájurvédikus babamasszázs és babaápolás egy ősrégi tudás, ami a mai világban is megállja a helyét, segítve az édesanyákat, hogy babáiknak a legjobbat adhassák

 

• A mamák nem csak a masszázsfogásokat sajátítják el, hanem az Ájurvéda filozófiájával is megismerkedhetnek!

 

• A hatha jóga lazító pózai a baba izomzatának fejlesztése érdekében történik, amit a babák nagy többsége hangos gőgicséléssel

 

• Megszűnteti a pocakfájást.

 

• A masszázs végeztével pocakfürdő (speciális fürdető eszköz) illetve sima kis kádban történő fürdetés ajánlott a baba ellazulásának fokozására , és hogy a bőr mélyebb rétegeibe is eljusson az olaj.


2014-04-23 11_450x751.54

Miért érdemes a babát masszírozni?

 

• A mama a napi rutin során: öltöztetés, etetés, pelenkázás során kevésbé tud elmélyülten foglalkozni, míg a rendszeresen végzett babamasszázs során segíti a kezdeti anya-baba kötődés/kapcsolat kialakítását is.

 

• A masszázs során a baba testi-lelki szükségletei kielégülnek és ahogy Stephen Gaskin is mondta: „Az első nyelv amit beszélünk az érintés.”, tehát ez az ami alapján a pici a legtöbbet fejlődik kezdetben

 

 

 

"Nagyon jól éreztem magam a tanfolyamon. Úgy érzem magabiztosabban fogok majd a babámhoz érni. Sokat tanultam, és minden kérdésemre választ kaptam. Jó hangulatban teltek a foglalkozások, alig várom, hogy picim elég nagy legyen majd ahhoz hogy ismét mehessünk.

Azért jelentkeztem erre a tanfolyamra mert számomra ismeretlen volt ez a fajta babamasszás. De sokkal többet adott a mozdulatok elsajátításánál, egy szellemiséget, nyugalmat és a bennem lévő félelmek eloszlatását." egy várandós kismama, Brigitta

 

 Miért engem válassz?

 

Akkreditált ayurvédikus babamasszázs oktatói képzést végeztem, ahol az oktatóm eredeti indiai környezetben sajátította el tudását.

 

Az oktató egyben dúla és gyakorló Anya is, így az Anyasággal kapcsolatos kérdésekre is választ kaphatsz- mindezt kiscsoportban.

 

A tanfolyam 1+3 alkalmas, alkalmanként max 2 óra időtartamban. 

 

Az éppen aktuális csoportokról itt nézz szét

 

Egyéni babamasszázs oktatásra is lehetőségetek van, kétféleképpen:

Saját oktató helyszínemre látogatsz el, akkor a tanfolyami díj megegyezik a csoportos díjjal

Ha a saját otthonodba szeretnéd hogy ellátogassak, akkor alkalmanként 2000Ft díjat számolok fel.

 

Fontos: A lefoglalt csoportos és egyéni tanfolyami helyeket a lefoglalt időpont előtt 36 órával lehet lemondani térítésmentesen, 24 órával előtte az első alkalom díját felszámítom.

 

Szeretettel várlak benneteket!

 

ÉRDEKEL, JELENTKEZEM!